fredag 5. september 2014

Dobbel bursdag, dobbelt så gøy!

 
I helgen som var, feiret vi eldstemann sin 8 års dag, sammen med klasse venninne og gode nabo Thea. Vi inviterte da hele klassen som består av 22 elever + noen småsøsken og ekstra venner, ble det til sammen 25 barn. Da var det godt å være to foreldre par som kunne dele på oppgavene og passe på hele flokken!
 
Vi laget til et jentebord med tema fra filmen "Frost", og et guttebord med tema fra spillet "Minecraft". Eldstemann her i huset har dilla på dette spillet der alt er bygget opp av firkanter. Der kan man bygge hus og landskap. Det kommer også fiender som kan ødelegge for deg, dersom du ikke passer på. 
 
 
For meg som har to gutter, var det ekstra stas å lage til et egent jentebord. Det hele ble en overraskelse for søte Thea. Tema ble bestemt etter tips for mor.
 

Hvem har sagt at det bare er barna som kan tegne på duken? :-) Jeg fant frem alle de blå tusjene jeg kunne finne, skrev navn og tegnet snøfnugg på duken *Så happy* :-)

 
Det ble kjøpt inn turkise papp tallerkener, som jeg limte på et søtt bilde av den herlige snømannen "Olav" fra filmen. Jeg bare elsker denne karakteren.


"Olav" fikk også pynte opp marengsene på jentebordet.

 
Små "vaser" ble til av gamle kaffeglass, sukker som var farget med konditor farge og lim. Ekstra søte ble de med litt fjær på, syntes jeg.
 Theas mamma laget nydelig gode muffins, pyntet med frost tema.Mens jeg laget himmels gode oreopopps,får aldri nok av disse :-) Oppskriften finner du her 
 
På guttebordet ble det også tegnet på duken med "Minecraft farge".
 
 
Grønn og sort ble hovedfargene.

 
"Sprengguffen", som er en karakter i spille, malt på en skoeske, fikk pynte opp på bordet. Mor selv syntes han ser veldig sur ut, og ville helst male smilemunn på han. Men da fikk mor streng beskjed fra bursdagsgutten, at "sprengguffen" ALLTID er sur, og kan ikke lages på noe annen måte. Jaja, da får mor bare finne seg i det :-)

 
"Vaser" til å ha oreopopps oppi, ble også laget til guttebordet. Hovedkarakteren fra "Minecraft" fikk pynte opp papp fatene.


 
 
 Det var meningen at jeg skulle bestille en "Minecraft kake", men kakedamen hadde ikke tid, så da måtte jeg bare sette i gang selv. Litt jobb, men fy så gøy. Bursdagsgutten har selv vært aktivt med å planlagt og laget. Han ville ha lava og sjø, det var viktig, så det ble laget av gele. Landskapet er bygget opp av sjokolade kake. Mens stranden, og toppen av trærne, er laget av puffet ris og smeltet marshmallows.


Trestammen består av kvikklunsj sjokolade. Mens figurene er laget av marshmallows, og farget med konditorfarge.


 
Som aktivitet fikk alle barna kaste vannballonger på levede blink. Det var stas det!!
 
 
Takk til pappaen til Thea som tok på seg denne oppgaven! :-)
 


Bursdagsgutten var meget fornøyd med feiring, kake og gaver! Og da er mor også veldig fornøyd!
Litt legobygging med far måtte til før leggetid.
 

Håper du fikk litt bursdags inspirasjon!
 

5 kommentarer:

 1. Så flink du har vært Gina! Lille hadde eeelsket Frost og Lillebror hadde eeelsket Minecraft-dekoren! Det hadde forsåvidt Lille også, de digger Minecraft begge to. :) Takk for at du deler inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Kristine!! :-) Er gøy for mor å lage litt ut av det ;-)

   Riktig god helg til deg og dine!

   Slett
 2. Heisan, flotte bord, hvor fikk du kjøpt turkise tallerkener ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Tusen takk for det :-) Husker faktisk ikke helt hvor de er kjøpt, men tror det var Nille eller rema 1000, også har jeg pyntet de med "Olav" selv :-)

   Slett
 3. Så kult du har ordnet det! :D Kan tenke meg ungene koste seg skikkelig! Mange kreative løsninger, og skikkelig kult å skrive på duken. :D

  Smil fra Lite hi

  SvarSlett